📖 ClinicalKey Student

Elsevier bünyesindeki tıp alanındaki textbookları içeren, Elsevier ClinicalKey Student Foundation yeni nesil uzaktan tıp eğitimi platformu abonelik gerçekleştirilerek Üniversitemiz mensuplarının hizmetine açılmıştır.

Özet Bilgiler:

ClinicalKey Student Foundation&, öğrencilerin öğrenim sürecini bilgiye dönüştürmelerini ve çalışmalarını kolaylaştıran yeni nesil tıbbi eğitim platformudur. ClinicalKey Student platformu, tıbbi literatürün en güvenilir ve kapsamlı tıp koleksiyonunu erişime sunarak, öğrencilerin ihtiyaç duydukları cevaplar ile programlarına uyumlu olarak, istedikleri zaman buluşmalarını sağlamaktadır. ClinicalKey Student , ClinicalKey veritabanlarına yapılan son eklemeler ile tıp eğitimine yeni bir değer katmaktadır.

Elsevier dijital kaynaklar ve içeriğini güçlü öğrenim ve çalışma araçları ile birleştirerek tıp öğrencilerine sunmaktadır.


Erişim Adresi: https://www.clinicalkey.com/student

ClinicalKey Student Foundation Kullanıcı Eğitimi webinar kaydı: https://www.youtube.com/watch?v=UMZ_cif8Ej8&feature=youtu.be

Uzaktan/evden/mobil erişim:

Kişisel Hesap Oluşturmak için gerekli adımlar: İlk Kullanım

Üniversitemiz İnternet uçlarından https://www.clinicalkey.com/student adresinden “register” yazısına tıkladıktan sonra kurumsal e-mail adresiniz ile (hocalarımız ........@mu.edu.tr, öğrencilerimiz ..........@posta.mu.edu.tr) kişisel profilinizi oluşturarak kayıt olabilir ve sadece kurum ağından erişebilirsiniz.

Uzaktan erişim için aşağıdaki seçenekleri uygulayınız.

Eğer “Elsevier ClinicalKey” ‘e erişim için kullanmakta olduğunuz bir kullanıcı adı ve şifreniz varsa, bu kullanıcı adı ve şifre ile “ClinicalKey Student Foundation” veritabanına da erişim sağlayabilirsiniz.

Erişiminiz var ancak (“remote access”) uzaktan erişim aktivasyonunuz yapılmadıysa “CK uzaktan erişim için kayıt işlemi” dosyasının 2. sayfasını dikkate alarak aktivasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Bu yol ile her iki veritabanına da aynı kullanıcı adı ve şifrenizle erişebilirsiniz.

Elsevier ‘’ClinicalKey Student‘’ içerisinde neler var?

  • Elsevier’ın tıp eğitimiyle ilgili 250+ kitap

  • 85.000+ imaj, ve 850+ video

  • 40 uzmanlık alanı, 1500+ hızlı erişilebilen özet bilgiler

Elsevier ‘’ClinicalKey Student‘’ eğitim platformu arayüz ayrıcalıkları nelerdir?

  • Dilediğiniz kitap içinden Bookshelf özelliğini çalıştırarak; İşaretleme, Not alma , İmajları sunuma aktarma, Metin kopyalama, Aplikasyon üzerinden sesli okuma (text to speech) Çalışma kartları oluşturma gibi özellikleri kullanabilirsiniz.

  • Ödev Oluşturma (Create Assignment) modülü ve highlight, sharing ayarları yardımıyla farklı öğrenci gruplarınız ile paylaşabileceğiniz ödevleri işaretlemeleriniz ve notlarınız ile hazırlayabilirsiniz.  

  • Öğrencileriniz hem sizin paylaştığınız, hem de kendi oluşturdukları notları çıktı alabildikleri gibi çevrimdışı olarak da mobil aplikasyon üzerinden okuyabilirler, üzerinde çalışabilir ve birbirlerinin notlarını takip edebilirler.

  • ClinicalKey Student Bookshelf aplikasyonunu telefonunuza indirerek, bir kez log-in olarak incelemiş olduğunuz kitaplara ve çalışmalarınıza uzaktan çevrimdışı olarak da erişebilirsiniz.

Platform ile ilgili faydalı videolar:

Dosyalar: