📽️ Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi (AYEUM) Video Eğitim Portali

Üniversitemizin araştırma çıktılarını güçlendirme ve proje üretme kültürünü geliştirme hedefleri doğrultusunda çalışmalarınızda sizlere faydası olacağı düşünülen “Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi (AYEUM) Video Eğitim Portalı”, abonelik sağlanarak erişiminize açılmıştır.  

Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi (AYEUM) sosyal, fen, sağlık ve eğitim bilimlerinde kullanılan nitel, nicel ve karma yöntemler hakkında araştırmacılara yönelik online eğitim, yüz yüze eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulmuş akademik bir eğitim platformudur. Bu doğrultuda yüksek lisans, doktora öğrencilerine, doktora sonrası araştırmacılara, akademisyenlere, kamu kurum ve kuruluşlarındaki uzmanlara bilimsel araştırma yöntemlerini ve bilimsel araştırma sürecinde kullanılan bilgisayar yazılımlarını ayrıntılı bir şekilde öğretmeyi amaçlamaktadır.

Erişim Adresi: https://www.ayeum.com/online-egitim

AYEUM'a GİRİŞ yapmak için yapılması gerekenler aşağıda belirtilmiştir.
1. Siteye girdiğinizde üst menüde yer alan “Kayıt Ol” bağlantısından kurumsal e-posta adresinizle (personel iseniz @mu.edu.tr, öğrenci iseniz @posta.mu.edu.tr uzantılı mail adresi) bir kereliğine mahsus olmak üzere AYEUM platformuna üyelik oluşturmanız gerekmektedir.
2. Üyelik oluşturduktan sonra belirttiğiniz kurumsal e-posta adresinize hesap onay e-postası gelecektir. Gelen e-postadaki bağlantıya tıklayarak hesabınızı onaylayınız.

Yerleşke dışından erişilmek istendiğinde ilgili bilgisayarda Proxy / Vekil sunucu ayarı yapıldıktan sonra kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açarak erişilebilirsiniz.

Proxy/Vekil Sunucu Ayarları için: https://kutuphane.mu.edu.tr/tr-TR/KutuphanedenYararlanma/Proxy