📝 IOP Publishing Dönüştürücü Anlaşması

2023 yılı için ANKOS, (Anadolu Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu)  ile Institute of Physics Publishing (IOPP) ile yeni bir Dönüştürücü Anlaşma (Transformative Agreement- TA) anlaşması imzaladı.

Bu TA anlaşması, Üniversitemizin IOP Science extra dergi paketi aboneliği kapsamında yayınevinin yüksek kaliteli yayınlarına erişmesinin yanında, sorumlu yazarı üniversitemiz bünyesinde olan ve yayınevi tarafından kabul edilen açık erişimli makaleleri IOPP dergilerinde sınırsız ve ücretsiz yayınlamaları için ödenek sağlamaktadır.

Kimler Faydalanabilir?
Makalenin kabul edildiği sırada IOPP üyesi kurumlardan birinde halihazırda görev yapan, sorumlu yazar statüsünde tüm yazarlar -personel, araştırmacı (daimi, geçici ve ziyaretçi) veya öğrenci- kendileri için hiçbir ücret ödemeden açık erişim yayınlayabilirler. Sorumlu yazar, makaleyi gönderen yazardır ve gönderim, hakem değerlendirmesi ve yayın süreci boyunca dergi ile iletişimden sorumludur.
 
Neler Dahildir?

  • 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren kabul edilen makaleler, yazarların kendileri için hiçbir ücret ödemeden açık erişimli yayın yapmalarını sağlamak için dönüştürücü anlaşma finansmanı almaya hak kazanacaktır.

  • Araştırma makalesi, özel sayı, mektup ve derleme makale türleri

  • Dahil edilen dergiler A, B ve D listelerindeki dergilerdir. Bu kapsamdaki dergilerin tam başlık listesi için buraya tıklayın.

Önemli Not:
Az sayıda dergi, sayfa ücretleri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere bazı ek ücretler talep etmektedir. Bunların yazarlar tarafından ödenmesi gerekmektedir.

Dönüştürücü Anlaşma (Oku & Yayınla)  kapsamında gönderim yapmaya yönelik yazar kılavuzuna BURADAN ulaşabilirsiniz (İngilizce). Türkçe rehber için lütfen iletişime geçin.